Phi (Φ, φ) – De 21e Griekse letter voor kopiëren en plakken

PHI ↑
Φ
kopie
PHI ↓
φ
kopie

Phi is de 21e letter van het Griekse alfabet. In het oude Griekenland werd hij gebruikt om de gulden snede of perfecte verhoudingen te symboliseren.

De wiskundige eigenschappen van Phi

De Griekse letter Phi wordt in de wiskunde gebruikt om de gulden snede weer te geven. De gulden snede is een speciaal getal dat overeenkomt met ongeveer 1,618. Het wordt vaak de gulden snede of gulden snede genoemd. Phi komt voor in veel verschillende gebieden van de wiskunde en heeft een aantal interessante wiskundige eigenschappen.

Een interessante eigenschap van Phi is dat het een irrationaal getal is. Dit betekent dat het niet kan worden uitgedrukt als een rationaal getal dat als breuk kan worden geschreven. Phi is ook een transcendent getal, wat betekent dat het niet kan worden uitgedrukt als de wortel van een veeltermvergelijking met gehele coëfficiënten.

Een andere interessante eigenschap van Phi is dat het gerelateerd is aan de Fibonacci-reeks. De Fibonacci-reeks is een reeks getallen waarbij elk getal de som is van de twee voorgaande getallen in de reeks.