Pijlen voor kopiëren en plakken voor Instagram, WhatsApp en co.

Pijlpictogrammen worden vaak gebruikt om aan te geven dat iets gekopieerd kan worden. Een pijl die naar rechts wijst, kan bijvoorbeeld worden gebruikt om aan te geven dat tekst van het ene document naar het andere wordt gekopieerd.

Pijlsymbolen kunnen ook worden gebruikt om de richting aan te geven waarin iets zal bewegen. Een pijl die naar boven wijst kan bijvoorbeeld staan voor het idee dat je vooruit gaat of vooruitgang boekt.

Tot slot kunnen pijlsymbolen ook worden gebruikt om relaties tussen dingen aan te geven. Zo kunnen twee pijlen die naar elkaar wijzen het concept van wederkerigheid of geven en nemen voorstellen.

🔃
kopie
🔄
kopie
🔼
kopie
🔽
kopie
↕️
kopie
↖️
kopie
↗️
kopie
↘️
kopie
↙️
kopie
↪️
kopie
kopie
kopie
▶️
kopie
◀️
kopie
➡️
kopie
⤴️
kopie
⤵️
kopie
⬅️
kopie
⬆️
kopie
⬇️
kopie
↔️
kopie
↩️
kopie
🔝
kopie

Welke pijlrichtingen zijn er?
Pijlsymbolen zijn er in veel verschillende vormen en maten, maar ze hebben allemaal één ding gemeen: ze wijzen in een bepaalde richting. De meest voorkomende pijlrichtingen zijn omhoog, omlaag, links en rechts, maar er zijn ook diagonale pijlen en zelfs pijlen die in een lus ronddraaien.

Het maakt niet uit in welke richting een pijl wijst, hij heeft altijd een specifieke betekenis. Pijlen die naar boven wijzen betekenen meestal “toename” of “optelling”, terwijl pijlen die naar beneden wijzen vaak “afname” of “aftrekking” betekenen. Pijlen die naar links wijzen betekenen meestal “terug” of “ongedaan maken”, terwijl pijlen die naar rechts wijzen meestal “vooruit” of “vooruit” betekenen.
Een pijlsymbool kopiëren
Pijlsymbolen zijn een geweldige manier om visuele interesse toe te voegen aan je documenten, presentaties en posts op sociale media (Instagram, Facebook, enz.). De pijlen kunnen worden gebruikt om richtingen aan te geven, punten te benadrukken of gewoon een beetje flair toe te voegen. Als je een pijlsymbool in je tekst wilt gebruiken, kan dat op verschillende manieren.

Eén manier om een pijlsymbool te kopiëren is door een lettertype te vinden dat pijlen in zijn tekenset heeft. Veel decoratieve lettertypes bevatten een verscheidenheid aan pijlen die voor allerlei doeleinden kunnen worden gebruikt. Als je een geschikt lettertype hebt gevonden, hoef je alleen maar het pijlteken te selecteren uit de tekencodetabel en het te kopiëren naar je document, presentatie of post.

Een andere optie is het gebruik van een online iconenbibliotheek zoals Font Awesome of Material Design Icons. Deze bibliotheken bevatten honderden (zo niet duizenden) verschillende pictogrammen die je gratis kunt gebruiken.